728 x 90

Teşvik belgeli yatırımların inşaatında KDV muafiyeti

  • In Kategori
  • KASIM 30, 2022
  • Kaynak :
  • 627 Okunma
Teşvik belgeli yatırımların inşaatında KDV muafiyeti Kategori

İnşaat işlerine getirilen KDV muafiyetinin koşullarını netleşti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV Genel Uygulama Tebliği’nde değişiklik yaparak, teşvik belgesi kapsamında imalat sanayii ve turizme yönelik inşaat işlerine getirilen KDV muafiyetinin koşullarını netleştirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan KDV Genel Tebliği’ne göre istisna, münhasıran söz konusu yatırımlar kapsamındaki inşaat taahhüt işi, nakliye, hafriyat ve benzeri inşa işlerine ilişkin olacak. Yatırımcıların, inşaat işlerinde kullanılan mal alımları da bu kapsamda değerlendirilecek. Tebliğ ile ulusal güvenlik kuruluşlarının verdikleri istisna belgelerinin istisna şartlarını taşımaması halinde kayba uğranan vergiden bu kuruluşların sorumlu tutulmasını hükme bağladı. Aynı sorumluluk, Ulusal güvenlik kuruluşlarının onayladıkları listedeki mallar için de geçerli olacak.

Tamamlanmayan projelerden gecikme faizi ve ceza alınacakYapılan başka bir değişiklikle teşvik belgesine konu yatırımın tamamlanmaması halinde, zamanında alınmayan vergiler, vergi ziyaı cezası uygulanarak gecikme faizi ile birlikte yatırım teşvik belgesi sahibi alıcıdan tahsil edilmesine yönelik bir hüküm tebliğe eklendi.