728 x 90

TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI YAPILDI

  • In Kategori
  • KASIM 20, 2021
  • Kaynak :
  • 1229 Okunma
TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ ÇALIŞTAYI YAPILDI Kategori

Hükümete aktarmak adına bir çalıştay planladık

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu(İMKON) tarafından, 17-19 Aralık 2021 tarihleri arasında ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’nin İnşası İçin Çalışıyoruz’ temalı sektörün mevcut sorunları, talepleri ve sektörün 2022’den beklentilerinin görüşüldüğü, ‘Türkiye Sektör Çalıştayı’ Antalya’da bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştaya İMKON bünyesindeki Federasyon ve Dernek Yönetimi ile Denetim Kurulu Üyeleri katıldı.


TÜRKİYE ÇAPINDA ÇALIŞTAY

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat malzemelerindeki fiyat artışından dolayı sektörün olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Başkan Tellioğlu, “Konut maliyetlerinin çok artması, iş yapma olanaklarının zorlaşması, mevcut meslektaşların sorunları ve bunların kamu ile ilgili kısımlarını da gözden geçirmek üzere bir çalıştay yaptık. Çünkü burada 100 binin üzerinde kendi üyemiz var ve vatandaşımıza kiraya erişilebilir konut yapmak için üretim mecburiyeti var. Bütün buradaki sürecin tıkanmasını kolaylaştırmak adına, var olan mevcut sorunları raporlayıp, Türkiye çapında arkadaşlarımızın çözüm önerilerini de alıp, hükümete aktarmak adına bir çalıştay planladık” dedi.

“YATIRIMCI İNŞAATI TERCİH ETMİYOR”

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atılgan Sert ise, yatırımcıların artık inşaatı tercih etmediğini belirtti. Başkan Sert, “Müteahhit meslektaşlarımız eskisi kadar yoğun bir şekilde inşaat yapmaya gayret göstermiyor. Çünkü inşaat halindeki diğer yatırımların da daha çok kazandırdığı gerekçesi var. Yani bugün faizin, dövizin kazandırdığı bir noktada yatırımcı inşaatı çok fazla tercih etmiyor. Gelinen noktada biraz imalatlarımız yavaşladı. Burada arsa tedarik noktasında yaşadığımız sıkıntılar da var. Bunlar çözüldüğü takdirde tekrardan sektör paydaşlarımızla işlere başlarız diye düşünüyorum” diye konuştu.