728 x 90

Beton ve Çimento Fiyatlarına Yüzde 400 Zam Yapıldı

  • In Kategori
  • KASIM 29, 2021
  • Kaynak :
  • 942 Okunma
Beton ve Çimento Fiyatlarına Yüzde 400 Zam Yapıldı Kategori

İMKON Başkanı Tellioğlu'ndan Hükümete Fiyat Farkı Çağrısı Geldi

Hazır beton ve çimento fiyatlarına yüzde 400, inşaat malzemelerine ise yüzde 200 zam gelirken kamu müteahhitleri bir kere daha fiyat farkı düzenlemesi talep etti. 2022'de fiyat farkı çıkar mı?


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat malzemeleri, beton ve çimento fiyatlarında yaşanan yükselişe dikkat çekerek bir kere daha fiyat farkı kararnamesi talebini gündeme taşıtı. Tellioğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında döviz kurlarında yaşanan düşüşe rağmen indirim yapılmayan beton ve çimento fiyatlarını eleştirdi. 

Kamu müteahhitlerinin büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirten İMKON Başkanı Tellioğlu inşaat sektörüne inat olarak beton ve çimento sektöründe büyük bir kartelleşme yaşandığını iddia ederek çok acil olarak makul fiyat farkı düzenlemesi çıkartılmasını talep etti. Kamu müteahhitleri hatırlanacağı üzere Rahip Brunson döneminde yaşanan dolar krizi döneminde de fiyat farkı kararnamesi talep etmiş, ancak o tarihte sadece kamu müteahhitlerine tasfiye hakkı verilmişti. 

2022'DE FİYAT FARKI KARARNAMESİ ÇIKACAK MI?

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile inşaat malzemelerinin büyük bir bölümüne rekor zamlar gelmiş, yapılan öngörülemez bu zamlar nedeni ile inşaat sektörü büyük bir sıkıntının içine düşmüştü. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yeni açıklamalar yapan İMKON Başkanı Tellioğlu  temel inşaat malzemelerinde yüzde 200 seviyesini açan bir girdi artışı ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 



tahir tellioğlu fiyat farkı çağrısı