728 x 90

İnşaat Firmalarından Konut Alırken Dikkat Edin! Tapunuz iptal edebilir!

  • In Kategori
  • KASIM 28, 2018
  • Kaynak :
  • 1116 Okunma
İnşaat Firmalarından Konut Alırken Dikkat Edin! Tapunuz iptal edebilir! Kategori

Hak sahipleri tarafından açılan dava ile elinizdeki tapu iptal edilebilir.

Yeni bir inşaat projesinden bir ev satın aldınız. Müteahhit firma, bu çalışmayı dönüşüm kapsamında bir kat sözleşmesi ile aldı, ancak binayı bitiremedi. Bu noktada, sadece hak sahibinin yanı sıra yeni bir tüketici olarak kurban da olabilirsiniz. Hak sahipleri tarafından açılan dava ile elinizdeki tapu iptal  edilebilir.

Kat Karşılığı için inşaat sözleşmelerinde konut temin edilememe riski sadece mülk sahipleri için değil aynı zamanda bu projeden ev satın alan yenimalikler için de geçerlidir.

Örneğin, kentsel dönüşüm projesi için ev sahibi yüklenici firma ile anlaşmış olsun. Eskiden30 daire varsa, firma 50 adet yeni konut yaparak finanse edecek ve satılacak 20 daire satacak. Yüklenici firma işi bırakırsa, eski evlerin sahipleri gibi sizlerde kurban olacaksınız. Daire sakinleri dava açıldığında tapunuzu iptal edebilirler …

Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Yaptığınızda Bu adımlara Dikkat Edin

Daire için inşaat sözleşmesi bulunan bir taşınmazda bir daire veya dükkân satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler:

Şirketin kim olduğunu, referanslarını, projelerini, ekonomik yeterliliğini ve sermaye yapısını inceleyin.

Kendinizi Garanti için, yüklenicinin% 90 seviyesinde iade edebilmesi durumunda (garanti mektubu, ipotek garantisi, yüklenicinin bizzat kendisi için kefil olduğu teminat vb.) Garantiyi sağlamaya çalışın.

İnşa edilen binalar veya kanunla tanımlanan diğer teminatlar için 30 ayrı bölümün ve binanın sigortasının olup olmadığını kesinlikle öğrenin.

İnşaat Yarım Kaldıysa

İNŞAAT hiç başlamamışsa, tamamlanmamış veya belli bir seviyeye geldiyse, dikkatli olmalısınız:

İnşaat yavaşlarsa veya bir iş bırakılırsa, yükleniciden açıklama göndermesini isteyin.

Toprak sahipleri tapuları iptal etme hakkına sahip oldukları için, arazi sahipleri, aralarındaki sözleşmelerle ilgili kararlar hakkındaki tüm toplantıya katılmalıdırlar.

Arazi sahipleri sözleşmeyi etkin bir şekilde feshetmeye karar verdiyse, müteahhitten daire satın alan tüm arazi sahipleri ve müşterileri ile birlikte inşaatın tamamlanması ile ilgili bir çözüm önerisi getirmelidir.

Tazminat talebinde bulunun. Firmanın diğer taşınmazları varsa tedbir koydurabilirsiniz.

Mülk sahipleri önceden geriye etkili fesih talep etmişler ise, tapular için iptalde talep etmişler ise Müteahhitin inşaat ücretini hak edip ettiğinden emin olun. Bu alacak için tedbir koydurabilirsiniz.