728 x 90

Başkan Mehmet Bülbüloğlu dan Dünya Mühendisler Günü mesajı

  • In Kategori
  • KASIM 6, 2021
  • Kaynak :
  • 753 Okunma
Başkan Mehmet Bülbüloğlu dan Dünya Mühendisler Günü mesajı Kategori

Mühendisler bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği, üst düzey tecrübe gerektiren bir meslektir

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Sayın Mehmet Bülbüloğlu  Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

 Başkan Bülbüloğlu  mesajında; “Biz Müteahhitler  olarak yol arkadaşlarımız Mühendisler bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği, üst düzey tecrübe gerektiren bir meslek olup bu münasebetle, meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir. Günümüze kadar insanlığın karşılaştığı sorunları çözmekte ve geliştirmekte önemli bir rol oynayan mühendisliğin çok çeşitli kendi alt dalları vardır.

Bunlar insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. Modern anlamda mühendis, teorik bilgiyi, pratik bilgiye dönüştürme sanatıdır. Bu vesile ile  bulundukları ortamın, yaşadıkları çevrenin, imarına, gelişmesine, güzelleşmesine ve kalkınmasına katkıda bulunan, en kötü koşullarda bile ilkelerinden, değerlerinden taviz vermeyen tüm mühendislerimizin ve değerli meslektaşlarımın “Dünya Mühendisler Günümüzü” kutluyorum." dedi.