728 x 90

Ekonomide tarihe geçen karar!

  • In Kategori
  • KASIM 2, 2021
  • Kaynak :
  • 911 Okunma
Ekonomide tarihe geçen karar! Kategori

Gıda ve konutta ilk adım atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği yeni ekonomi politikasının yol haritası belli olmaya başladı. Yeni modele uygun reformlar yapılacak. Bu reformlarda öncelik gıda ve konut, dolayısıyla da kiraların düşürülmesinde olacak.


Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kararlılıkla hayata geçirileceği konusunda net mesajlar verdiği yeni ekonomi programının yol haritası ortaya çıkmaya başladı. İşte yeni programın çerçevesi ve bu kapsamda atılması planlanan adımlar:

Hukuki ve ekonomik alandaki yapısal reformlar ile yeni politika desteklenecek. Tüm bunlar hayata geçirildiğinde piyasalardaki rekabet artacak, cari açık düşecek, fiyatlar ve kurlar da rasyonel bir noktaya gelecek.

FAİZ İNDİRİMİ DEVAM EDECEK

Düşük faiz politikası kalıcı olacak. Aralık ayında da faiz indirimi bekleniyor. Ancak 2022 ile birlikte indirim için piyasaların durumuna bakılacak.

GIDA VE KONUT FİYATLARININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANACAK

Bu süreçten en fazla etkilenecek düşük gelirlilere dönük çalışmalar devam ediyor. Asgari ücret, emeklilik, 3600 ek göstergenin yanısıra gıda ve konut arzı arttıracak önlemler devreye girecek. Bu iki alanda arz arttığında kiralar ve gıda fiyatları da aşağı inecek ve insanlar nefes alabilecek.