728 x 90

İnşaat Sektörü #ÇİMENTOKARTELİNE karşı iş durdurma kararı aldı.

  • In Kategori
  • KASIM 31, 2021
  • Kaynak :
  • 862 Okunma
İnşaat Sektörü #ÇİMENTOKARTELİNE karşı iş durdurma kararı aldı. Kategori

Konu hakkında ortak bir toplantı yapılacak

Son dönemde ülke gündeminde ve sosyal medyada fazlasıyla konuşulan #ÇİMENTOKARTELİNE karşı derneğimizin bağlı bulunduğu İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu(İMKON) öncülüğünde başlatılması kararlaştırılan iş durdurma çağrısının süreci hakkında sizlere bilgilendirme yapacağım.

Malumunuz yaklaşık 1 yıldır başta inşaat ana kalem malzemeleri demir ve çimento başta olmak üzere girdi maliyetlerinin artması ile sektörde büyük bir krizin içerisinde mücadele ediyoruz. Bu sıkıntıların çözümü noktasında İMKON’a bağlı 51 birlik/dernek ve 5 federasyonun inşaat maliyetleri üzerine çıkardığı ortak rapor 21.05.2021 tarihinde TİCARET BAKANIMIZ Sn. Mehmet MUŞ makamında ziyaret edilerek İMKON Genel Başkanımız Sn. Tahir TELLİOĞLU tarafından bizzat sunuldu. Bunun üzerine 09.06.2021 tarihinde Ticaret Bakanlığında İMKON Divan Heyeti ve Çimento üreticileri ile ortak bir toplantı yapılarak Bakan Bey tarafından üreticilere fiyatlara düzenleme yapılması telkininde bulunuldu. Ancak kartel oluşturmuş 3-5 şımarık çimento patronları o gün bantta 300 TL/ton civarında olan çimento fiyatını şu anda 450-500 TL/ton civarlarına ulaştırmıştır. Bu vurdumduymazlık üzerine yaptığımız girişimlerden netice alınmamasından ötürü geçtiğimiz günlerde yapılan İMKON TÜRKİYE İNŞAAT SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISINDA dernek başkanlarının oy birliğiyle iş durdurmaya gidilmesi kararı alınmıştır.

Bu karar 02.09.2021 tarihinde Ankara’da derneğimizi temsilen şahsımın bizzat katılacağı İMKON Yönetim Kurulu Toplantısında ULUSAL BASININ temsilcileri önünde tüm detaylarıyla ülke kamuoyuna açıklanacaktır.

ÜLKE ÇAPINDA BU KARTELCİLERE KARŞI BUGÜN GÖSTERECEĞİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK 6 milyon kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunan, en temel ihtiyaçlarımızdan konut edinme(barınma) ihtiyacı ve sektörde hep birlikte ekmek yediğimiz yüzbinlerce çalışan adına çok büyük önem taşımaktadır. Bizler bu tepkiyi hükümete değil 3-5 tane çoğu yabancı çimento kartelcilerine karşı verdiğimizi unutmadan görüş, fikir ve siyasi duruş ayrımı olmaksızın her meslektaşımın katılmasını yürekten talep ediyorum.

#ÇİMENTOKARTELİNE KARŞI İŞ DURDURMA KARARININ TÜM DETAYLARINI, İŞLEYİŞ ŞEKLİNİ, SÜRESİNİ bu hafta içinde sizlerle özel olarak paylaşacağım. ÜLKE ÇAPINDA MESLEKTAŞLARIMIZ TARAFINDAN ÇOK BÜYÜK KARŞILIK BULACAĞINI ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ BU HAKLI VE ONURLU MÜCADELEYE MALATYA ADINA BİZLERİN DE GEREKEN DESTEĞİ VERMEMİZ TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri muvaffak etsin. Hepinize hayırlı işler dilerim.

 Mehmet BÜLBÜLOĞLU

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİM-DER) Başkanı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi