728 x 90

Emlak vergisi borçlarına yapılandırma!

  • In Kategori
  • KASIM 24, 2021
  • Kaynak :
  • 830 Okunma
Emlak vergisi borçlarına yapılandırma! Kategori

Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor...

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına imkan tanıyan kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor...

Kamuya olan vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili teklif Meclis'te ele alındı. İçerisinde emlak vergisinin yer olduğu yapılandırma için yasa çıktıktan sonra yapılandırma başvurusu için 31 Mayıs'a kadar başvuru yapılacak. Borcunu yapılandıran vatandaşlar ise ilk taksitlerini Eylül ayında ödemeye başlayacak. Yasa dahilinde 30 Nisan 2021'de önce kesinleşen borçlar yapılandırılacak. 

Yapılandırma detayları neler?

Yapılandırmanın ardından ilk taksit ödemeleri Eylül ayını sonunda yapılacak. İlk 2 taksit ödemesi yapıldıktan sonra bir yıl içerisinde 2 taksit atlama hakkı tanınacak ve yapılandırma bozulmayacak. Süresinde ödenmeyen taksitlerde ise son taksiti izleyen ayda gecikme zammı uygulanacak. Aksi durumda yapılandırma ihlal edilmiş sayılacak. Yapılandırma öncesi borç tekrar devreye girecek. 

Başvurular tekrarlanacak

Geçmiş dönemde yapılandırmadan faydalananlar ancak taksit ödemelerini yapmayanlar ise borcunun yüzde 10'nu peşin ödemek kaydıyla yeniden başvuru yapabilecek. 

Yüzde 90 indirim

Yapılandırmada peşin ödeyenlere de yüzde 90 indirim yapılacak. Böylelikle sadece ana para ödenmiş olacak. İlk iki taksit döneminde borcunu tamamen kapatmak isteyen vatandaşlara ise yüzde 50 indirim yapılacak.