728 x 90

Müteahhitler Demir ve Çimento Fiyatlarına Zam Yağmuruna İsyan Etti,

  • In Kategori
  • KASIM 8, 2021
  • Kaynak :
  • 1046 Okunma
Müteahhitler Demir ve Çimento Fiyatlarına Zam Yağmuruna İsyan Etti, Kategori

Fiyat Farkı Düzenlemesi Gündemde!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu üst üste gelen demir ve çimento fiyatlarına zam yağmuru sonrasında kamuoyu açıklaması yayımlayarak fiyatlara indirim, yeni düzenleme ve kamu müteahhitlerine fiyat farkı kararnamesi düzenlemesi talep etti.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu son dönemde müteahhitlerin en çok şikayetçi oldukları konuların başında yer alan demir ve çimento fiyatlarına zam yapılması konusunda yeni açıklamalarda bulundu. 

DEMİRİN KİLOGRAM FİYATI 6 AY İÇİNDE 2 KATINA ÇIKTI! 

Kamuoyuna özel bir basın açıklaması gerçekleştiren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu son 6 ay içerisinde demirin kilogram fiyatının 3,5 liralık seviyeden gelen üst üste zamlarında ardından 6 liraya yükseldiğini belirterek "Demir-çelik ürünlerinde ve diğer temel inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları, dövizde yaşanan artış, enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir.

Tek sorun fiyat artışları olmayıp, demir, çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedarikinin zorlaşması da büyük bir sorun haline gelmiştir" sözleri ile hem fiyatların yükseldiğini hem de tedarik sorunlarının yaşanmaya başlandığını iddia etti.