728 x 90

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Sosyal Konut Projesiaçıklandı.

  • In Kategori
  • KASIM 21, 2022
  • Kaynak :
  • 684 Okunma
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Sosyal Konut Projesiaçıklandı. Kategori

İMKON Genel Başkanımız Tahir Tellioğlu HABERTÜRK’e konuk oldu

Açılış töreninde İMKON Genel Başkanımız Tahir Tellioğlu HABERTÜRK’e konuk olarak "Sosyal Konut Projesi”ni desteklediklerini ve sektörümüzdeki sıkıntıların biran önce giderilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı sosyal konut kampanyasının tanıtım toplantısı vesilesiyle bir aradayız. Tarihimizin bu en büyük sosyal konut kampanyasına öncülük eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ'yi tebrik ediyorum. Bu sürece katkı verecek herkese teşekkür ediyor vatandaşlarımıza evleri, arsaları ve iş yerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorumGeçtiğimiz 20 yılda ülkemizi her alanda olduğu gibi konut üretiminde de asırlık hizmetlerle, eserlerle, projelerle buluşturduk. TOKİ vasıtasıyla hiçbir ülkenin hayal dahi edemeyeceği atılımla yüzde 90'ı sosyal konut olmak üzere tam 1 milyon 170 bin konut inşa ettik. Ülkemize çağın tüm ihtiyaçlarıyla donatılmış dev hastaneler, on binlerce iş yeri, binlerce kamu binası, Avrupa standartlarının da fevkinde stadyumlar, her kesimden insanımız için yüzlerce sosyal ve kültürel tesis kazandırdık

"YENİDEN ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ"

Şehri şehir yapan en önemli unsurlar olan doğal, tarihi ve kültürel mirasımızı korumaya özel önem verdik. Bizi mazimizle buluşturan yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi dükkanlarımızı, meydanlarımızı en emin şekilde geleceğe taşıyacak adımlar attık. Halen 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı kültürel değerlerine uygun olarak yeniden ülkemize kazandırıyoruz.

KONUT

Cumhuriyetimizin 100. yılına böyle küresel ve tarihi önemde bir kampanya ile girmekten gurur duyuyoruz. Şimdi kampanyamız ile ilgili bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Kampanyamız ile ilgili bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut.
  • 250 bin konut amaçlı arsa yani vatandaş der ki bana alt yapısı hazırlanmış arsa verin ben kendim yapacağım peki. Onun için de 250 bin konut yapımına müsayit arsa. 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır.

Hane sayısı bakımından İstanbul'un 4'te birine Ankara'nın yarısına eşitken Erzincan, Gümüşhane, Hakkari'nin tamamına eşittir. Böylesine devasa bir yatırım ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşüreceği gibi konuta erişim de kolaylaşacak.  

"ÜLKEMİZDEKİ KONUT SAHİPLİĞİ ORANINI DAHA DA ARTIRACAKTIR"

Projemizin ve bu kapsamda yapılacak konutlar ile iş yerlerinin ismini de "İlk Evim İlk İş Yerim" olarak belirledik. Bu projenin büyüklüğünü anlatmak için şöyle bir örnek vermek istiyorum. 500 bin konut hedef sayısı hane sayısı bakımından İstanbul'un dörtte birine, Ankara'nın yarısına, Kocaeli'nin tamamına eşitken, bir çok ilimizin tamamına eşittir. 900 milyar liralık yatırım değeri demektir. Böylesine devasa bir yatırım ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşüreceği gibi vatandaşlarımızın da konuta erişimini kolaylaştıracaktır. Ülkemizdeki konut sahipliği oranını daha da artıracaktır.

Ayrıca bu konut projesinde çeşitli kesimlere pozitif ayrımcılık yaparak kontenjanlar belirliyoruz.

  • Buna göre şehit yakınları ve gazilere ilk etabın yüzde 5'e denk gelen 12 bin 500 konut,
  • Engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut,
  • Emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz.
  • Bu projemizde ilk defa gençlerimiz için de 18-30 yaş arası bir kontenjan oluşturduk.
  • Konutların yüzde 20'sine denk gelen 50 binini de yarınımızın teminatı gençlerimize tahsis ettik.