728 x 90

Müteahhitlerden KDV Zammına İlk Tepki!

  • In Kategori
  • KASIM 30, 2022
  • Kaynak :
  • 630 Okunma
Müteahhitlerden KDV Zammına İlk Tepki! Kategori

Üst Gelir Grubunun KDV Yükü Alt Gelir Grubuna Yüklendi.

İnşaat sektöründe KDV sadeleştirilmesi çalışması kapsamında 10 metrekare altındaki konutlarda KDV artışı, 150 metrekare üstü konutlarda KDV indirimi uygulandı. İMKON başkanı Tellioğlu düzenlemeye tepki gösterdi.

A+A-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konutta yeni KDV sistemini dün açıkladı. Yeni düzenleme ile 150 metrekare altındaki konutlarda KDV oranı yüzde 1'den yüzde 8'e çıkarılırken 150 metrekare üstü konutlarda 150 metrekareye kadar yüzde 8 KDV, 150 metrekare üstü için yüzde 18 KDV uygulanacak.Arsa ve arazilerin KDV oranı ise yüzde 8'e düşürüldü.

ALT VE ORTA GELİR ALEYHİNE BİR DÜZENLEME

Yeni düzenlemeye ilk tepki İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) başkanı Tahir Tellioğlu'ndan geldi. Üst gelir grubunun KDV yükünün alt ve orta gelire yüklendiğini belirten Tellioğlu, " Yeni konut KDV düzenlemesiyle; üst gelir grubunun konut KDV yükü  alt ve orta gelir grubunun alacağı konuta yüklenmiş oldu. Alt ve orta gelirli konut alıcı kesiminin aleyhine olan bu durum, ivedilikle düzeltilmelidir" ifadelerini kullandı Kaynak: Müteahhitlerden KDV Zammına İlk Tepki! Üst Gelir Grubunun KDV Yükü  Alt Gelir Grubuna Yüklendi