728 x 90

Rusya - Ukrayna Savaşının Konut Bilançosu Ortaya Çıktı

  • In Kategori
  • KASIM 9, 2022
  • Kaynak :
  • 631 Okunma
Rusya - Ukrayna Savaşının Konut Bilançosu Ortaya Çıktı Kategori

Hastane, Okul Demeden Bombaladılar

Ukrayna'ya savaş açan Rusya, bölgedeki konutları, okulları ve hastaneleri vurdu. Yerleşim alanlarını kullanılamaz hale getiren Rusya savaştan geri adım atmıyor.

Rusya - Ukrayna arasındaki savaş 14. gününe girerken Rusya, Ukrayna'ya karşı saldırılarını sürdürüyor. Birçok hedefi bombalayan Rusya, yüzlerce sivil ve çocuğun ölümüne neden oldu. Bunun yanında Ukrayna'nın farklı bölgelerindeki konutlar da ağır hasar alarak kullanılamayacak hale geldi. 

1.500'DEN FAZLA KONUT VURULDU!

Ukrayna'nın dört bir yanını uran Rusya, saldırılarına devam ediyor. Onlarca ekonomik yaptırım almasına rağmen savaş kararından adım atmayan Putin, dünyayı karşısına alsa da işgali sürdürüyor. Savaşta can kayıpları artarken bir de işin mal kaybı boyutu akıllara geliyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak'ın açıklamalarına göre, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında 1.500'den fazla konut ve 34 hastane vuruldu. 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mihalyo Podolyak, Rusya tarafından Ukrayna'nın farklı yerlerine düzenlenen bombardımanlarda şimdiye dek 1.500'den fazla konut, 34 hastane ve 202 okulun vurulduğunu dünyaya duyurdu.

Ülkelerine savaş açan Ruslar için '' 21. yüzyılın barbarları '' ifadelerini kullanan Podolyak, vurulan bölgelerde elektrik, su ve ısınma bulunmadığını ifade ederek Rus ordusunun nasıl savaşacağını bilmediğini ancak sadece sivilleri öldürmekte iyi olduğunu aktardı. 

Sivil halka saldırmayı bir an bile bırakmayan Rusya, Ukrayna'daki bir çok yerleşim alanını yerle bir ederek kullanılamaz hale getirdi. Hastanelerin vurulması sağlık sektörünü sekteye uğratırken, konutları vurulan vatandaşlar çeşitli sığınaklarda kalmak zorunda kaldı.