728 x 90

Koşulsuz Şartsız Tasfiye Hakkı Gelmezse Müteahhitler İş Bırakma Eylemi Yapacak

  • In Kategori
  • KASIM 9, 2022
  • Kaynak :
  • 601 Okunma
Koşulsuz Şartsız Tasfiye Hakkı Gelmezse Müteahhitler İş Bırakma Eylemi Yapacak Kategori

Demir ve Çimento Zamları İsyan Ettirdi

İnşaat maliyetleri sürekli yükselirken özellikle de demir ve çimento fiyatlarına gelen fahiş zamlar müteahhitleri isyan ettirdi. Fiyat farkı kararnamesi 2022 çare olmazken tasfiye hakkı talebi geldi.

İnşaat maliyet endeksinde yaşanan yükseliş tüm hızı ile devam ederken Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaş ne yazık ki demir ve çimento fiyatlarında yeni fiyat artışlarına neden oldu. Kömür tedarikinde yaşanan sorunlar çimento fiyatlarına zam olarak yansırken emtia ve değerli metaller piyasasında yaşanan artışlarda demir fiyatlarında yükselişleri tetikledi. 

İnşaat demiri ton fiyatı son derece sert bir yükselişle 16 bin TL sınırını aşarken yaşanan yükseliş bir kere daha müteahhitleri vurdu. Hükümet tarafından çıkartılan fiyat farkı kararnamesi 2022 müteahhitlerin taleplerini karşılamaktan çok uzak kalırken kamu müteahhitlerinin tek çaresi tasfiye kararnamesi olarak öne çıktı. Ancak bu noktada müteahhitler kendilerine şartsız tasfiye hakkı verilmesini talep ediyor. 

ŞARTSIZ TASFİYE HAKKI VERİLMEZSE KAMU MÜTEAHHİTLERİ İŞ BIRAKMA EYLEMİNE HAZIRLANIYOR! 

Kamu müteahhitlerinin tasfiye hakkı kararnamesi için yeni talepleri açıklandı. Konu hakkında TİGRİS habere açıklamalarda bulunan Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Elaldı kamu müteahhitlerinin son derece zor bir durumda kaldığını belirterek taahhüt işi yapan müteahhitlere yaşanan bu durum nedeni ile kayıtsız şartsız tasfiye hakkı verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere pek çok inşaat malzemesinin satış fiyatına rekor oranda zam geldiğini belirten Elaldı gelen zamların artık doğalgaz, elektrik zammı ya da döviz kuru gibi nedenlerle açıklanamayacak derece olduğunu söyledi. Sektörde kontrolsüz bir zam yağmuru yaşandığını belirten Elaldı zamlar nedeni ile müteahhitlerin koşulsuz, şartsız tasfiye hakkı gelmezse iş bırakma eylemi yapabileceklerini söyledi.