728 x 90

Tapuda Yeni Dönem Başlıyor!

  • In Kategori
  • KASIM 18, 2020
  • Kaynak :
  • 1054 Okunma
Tapuda Yeni Dönem Başlıyor! Kategori

İşlemler kolaylaşacak,yasal prosedür azalacak

Türkiye genelinde verilen tapu senedi sayısı 200 milyon rakamını aşarken vatandaşın işini kolaylaştırmak adına e devlet üzerinden tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı verilmeye başlanmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürüttüğü çalışma kapsamında Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi TAKBİS üzerine kayıt işlemlerini tamamlar tamamlamaz kağıt tapu ibrazı zorunluluğu da tarihe karışacak. Ev alıp satarken vatandaş artık tapu dairesine giderken teslim edeceği evraklar arasına tapuyu ilave etmeyecek, işlemler kolaylaşacak, yasal prosedür azalacak.

Türkiye'de konut satış rakamları rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken tapu senedi sayısında da hızlı yükseliş yaşandı.  Sıfır konut üretiminin son yıllarda hızla artması ile yükselen konut satış rakamları kapsamında Türkiye sınırları içerisinde tapu senedi sayısı 200 milyon rakamını aşarak büyük bir rekor kırdı.

 TAPU ALIM SATIM İŞLEMLERİ İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son rakamlara göre Türkiye'de  toplam tapu senedi sayısı 200 milyon rakamını aştı.  Yaşanan büyük artış nedeni ile hem vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak hem de tapu dairelerinde ortaya çıkan yığılmalar sonrasında meydana gelen yoğunluğu azaltmak amacı ile tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı evrakları e devlet üzerinden verilmeye başlanmıştı.  Yapılan yeni düzenleme ile beraber Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) adı verilen bir sistem kuruldu. Bu sistem sayesinde tapu alım satım işlemlerinde yeni bir döneme geçiş yapılmış olacak.

ALIM SATIM İŞLEMLERİNDE KAĞIT TAPU TAŞIMA ZORUNLULUĞU SONA ERECEK!

 TAKBİS Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi üzerinden yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından tapuda alım satım işlemlerinde yeni bir döneme geçilmiş olacak.  Vatandaş artık tapu işlemlerinde kağıt tapu ibrazında bulunmak zorunda kalmayacak, ilgili işlemler sonlandırıldığında ıslak imzalı belgelerin de arşivinden çıkarılma zorunluluğu bitecek.