728 x 90

Dronların İnşaat Sektöründe Hayatı Kolaylaştırdığı 6 Alan

  • In Kategori
  • KASIM 3, 2020
  • Kaynak :
  • 1321 Okunma
Dronların İnşaat Sektöründe Hayatı Kolaylaştırdığı 6 Alan Kategori

Dronlar inşaat endüstrisinin çalışma şeklini değiştirmeye başladı

İnşaatta dronların varlığı, endüstri içinde önemli değişiklikler anlamına gelir. Dronlar inşaat endüstrisinin çalışma şeklini değiştirmeye başladı ve bu değişiklikler devam edecek ve kalıcı etkilere sahip olacak. İşte insansız hava araçlarının sektörü değiştirdiği bazı koşullara ve bu eğilimlerin gelecekte inşaat operasyonlarını nasıl etkileyeceğine bir göz atın.

İnceleme Alanı

İnsansız Hava Araçları (İHA'lar) geleneksel arazi gözetim yöntemlerinin yerini hızla alıyor. Popülerliği o kadar hızlı büyüyor ki, bazıları klasik “kuşbakışı” ifadesini “arı gözü görünümü” ile terk etti. Dronlar, doğru ölçümleri yakalamak için harcanan emeği ve zamanı büyük ölçüde azaltır. Dronlar, sürece dahil olan insan hatasının çoğunu ortadan kaldırır ve geleneksel yöntemlerin gerektirdiğinden çok daha kısa sürede gerekli verileri yakalama yeteneğine sahiptir.

Altyapıdaki İyileştirmeler

Dronlar, şantiyelerde üstün dayanıklılık ve zeka sağlar. Verileri toplama ve raporlama yetenekleri, işleri daha hızlı tamamlamalarını sağlar. Manuel emek ihtiyacı denklemden çıkarılır. Gelecekte, dronlar büyük projelerde daha da entegre görevleri üstlenecek. Geniş bir farkla bir gökdelen inşa etmek için gereken zamanı kısmaya ve böylece maliyetleri düşürmeye hazırdırlar. Dronlara güvenen müteahhitler, çok daha iddialı teklifler verebilecek ve zamanında işleri tamamlayabilecekler.

İletişim ve Yönetim

Dron teknolojisi, şantiyede anında bağlantı ve iletişimin sağlanmasına sebep oldu. Dronlar, şantiyelerde sürekli teması sürdürmenin bir aracı olarak giderek daha fazla kullanılmaktadır. Monte edilmiş kameralara sahip dronlar, iletişimi ve gözetimi kolaylaştırmak için video görüntüleri sağlayabilir. Şirketlerin çalışanlar hakkında bilgi sahibi olmalarına olanak sağlar ve yöneticiler ve yatırımcılar için giderek daha değerli bir araç olarak kabul edilirler.

Zaten iletişim ve yönetim, dronlardan gerçek zamanlı veri toplama yeteneği nedeniyle verimlilikte keskin bir artış görüyor. Veri toplamadaki gecikmelerin azalması her gün daha fazla etkiye sahiptir. 7/24 iş akışını yönetme yeteneğinin benzeri görülmemiştir ve her türlü inşaat süreci üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağı kesindir.

Geliştirilmiş Genel Güvenlik

Dronların ortaya çıkışı, güvenlik verimliliğinde keskin bir artışa neden oluyor. Dronlar, çalışanların güvenliğini korumak veya şantiyeyi hırsızlık veya yağmalamadan korumak için kullanılsa da, inşaat sektöründe sürekli olarak kendilerine daha fazla çalışma alanı buluyorlar.

Doğru Gözetim

Dronlar hemen hemen her yerde aynı anda olma yeteneğine sahiptir. Sadece hırsızlığı azaltmazlar ve işçileri daha güvenli tutarlar; bir dizi inşaat şirketi tarafından benimsenmiş, gün boyunca gerçek zamanlı bir izleme sistemi oluştururlar. Yerinde güvenlik ve emniyeti muazzam bir farkla yükseltiyorlar.

FAA insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin katı standartlar oluştursa da, inşaat şirketleri tarafından kullanılan çoğu model The Washington Post tarafından bildirildiği gibi hobi sınıfı olarak düşünülmesi gereken 4.4 kiloluk ağırlık eşiğine ve 400 metrelik bir seyahat yarıçapına sahiptir. Bu kriterleri karşılayan dronlar sıkı düzenlemelere tabi değildir. Şu an itibariyle, herhangi bir nedenle pratik olarak herhangi bir yere uçabiliyorlar. Dronlar ayrıca tehlikeli yerleri güvenli bir şekilde araştırarak işyeri kazalarını azaltabilir ve şantiye güvenliğini artırabilirler.

Ulaşım ve Muayene

Drone'ların şantiye denetiminde kullanılması, çok sayıda tehlikeyi ve güvenlik tehlikesini ortadan kaldırarak şantiye güvenliğinde ciddi bir artış anlamına gelir. Malları hava yoluyla taşımak için insansız hava araçlarını kullanmak, şirketlerin zor denetimler yapmalarına ve iş alanına giren ve çıkan her şeyi takip etmelerine olanak tanır. Paradan ve zamandan tasarruf sağlar ve siteyi güvende tutar.

Dronlar genellikle küçük ve yüksek manevra kabiliyeti seviyeleri olduğundan, geleneksel araçlara alternatif olarak giderek daha fazla kullanılmaktadır. Daha da iyisi, dronların trafik yasalarına uyması gerekmiyor, bu da kaynakların yarısını kullanarak zamanında teslimat yapmalarına izin veriyor.

İnşaat endüstrisi hızlı bir şekilde gelişmektedir ve geleneksel yöntemlerde yapılan tüm yenilikler ve değişiklikler ile işinizin her alanında daha fazla verimlilik fırsatı yaratmaktadır.