728 x 90

KOSGEB taksitleri 3 ay ertelendi

  • In Kategori
  • KASIM 14, 2020
  • Kaynak :
  • 1187 Okunma
KOSGEB taksitleri 3 ay ertelendi Kategori

KOBİ’lerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden 713 milyon lira borcu bulunuyor.

KOSGEB'in kredi destek programından faydalanan işletmelerin 3 aylık taksit ödemeleri ertelendi. Uygulamadan 136 bin KOBİ yaralanacak. KOBİ’lerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden 713 milyon lira borcu bulunuyor.

KOSGEB'inkredi destek programından faydalanan ve bankalara ödemeleri devam eden 136 bin KOBİ'nin nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi taksitleri 3 ay ertelendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen kabine toplantısında, ekonomik önlemler de değerlendirildi.

136 BİN 255 İŞLETME

Toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi, sigorta ve kredi geri ödemelerine sağlanan kolaylıklara bir yenisini daha ekledikleri ve KOBİ'lere, banka kredi ödemelerini erteleme imkanı sağladıkları müjdesini verdi.

Buna göre bankalara kredi ödemeleri devam eden işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi taksitlerinde 3 ay ertelemeye gidildi. KOSGEB’in kredi destek programları kapsamında bankalardan kredi kullanan 136 bin 255 işletme bulunuyor. Bu işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden borçları 713 milyon lira tutuyor.