728 x 90

İpotekli Evler İçin Satış İlanları Arttı...

  • In Kategori
  • KASIM 13, 2018
  • Kaynak :
  • 1585 Okunma
İpotekli Evler İçin Satış İlanları Arttı... Kategori

Vakıf Bank ve Ziraat Bankası el konulan gayrimenkul sayısında rekor kırdı.

Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine ilanlar vermeye başladı. Vakıf Bank ve Ziraat Bankası el konulan gayrimenkul sayısında rekor kırdı.

24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan dövizdeki yükseliş bir çok sektörü zora soktu. Ekonomistler, hükümetin tüm müdahalelerine rağmen, Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığı gerçeğini hatırlatıyor.

Türkiye’de birçok vatandaş borcunu ödeyemediği için gayrimenkullerine el konuluyor. 2018 yılının Ağustos ayında, batık krediler nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkullerde rekor kırılmıştı. Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle konuttan, fabrikaya, otelden düğün salonuna, kümesten bağ bahçeye kadar binlerce gayrimenkul bankaların bünyesine geçmişti.


Projelere kaynak sağlayan kamu bankları ise el konulan gayrimenkullerde ilk sırada yer aldı. Kamu bankası Vakıf Bank el konulan gayrimenkullerde başı çekerken, onu Ziraat Bankası ve Halk Bank izledi.

2018 Ağustos ayı rakamlarına göre, 13 binden fazla gayrimenkule bankalar el koydu. Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı.