728 x 90

ABD Türkiye’den giden çeliğin gümrük vergisini artıracak...

  • In Kategori
  • KASIM 2, 2018
  • Kaynak :
  • 1886 Okunma
ABD Türkiye’den giden çeliğin gümrük vergisini artıracak... Kategori

ABD ticaret bakanlığı Mart ayında bu ülkelerin Amerikan pazarında damping yaptıklarını söylemişti.

ABD sanayisine zarar veren, Türkiye dahil beş çelik tel çubuk ihracatçısı ülkenin ürünlerine gümrük vergileri artırılacak.

ABD’nin Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), ülke sanayisinin İtalya, Güney Kore, Türkiye, İspanya ve İngiltere’den yapılan karbon ve çelik alaşımı tel çubuk ithalatından dolayı zarar gördüğüne karar verdi.

ITC dün yaptığı yazılı açıklamada, bu ürünler için beş yıl süreyle yüzde 147.63’e varan oranlarda gümrük vergilerini sabitlediğini bildirdi.

ITC’nin nihai kararı İtalya, Güney Kore, Türkiye, İspanya ve İngiltere’den yapılan bazı karbon ve çelik alaşımlı tel çubuk ithalatını etkiliyor.

ABD ticaret bakanlığı Mart ayında bu ülkelerin Amerikan pazarında damping yaptıklarını söylemişti. Bakanlık o tarihte ek gümrük vergisi getirilmesi kararı almış ancak kesin kararı ITC’nin vereceğini belirtmişti.

İŞLEMLER GEÇEN  YIL BAŞLAMIŞTI...

Tel çelik, değişik imalatlarda kullanılan ara sıcak haddelenmiş çelik ürünü.

Söz konusu karara yol açan işlemler geçen yıl Gerdau Ameristeel US Inc, Nucor Corp, Keystone Consolidated Industries of Texas ve Charter Steel adlı imalatçıların dilekçeleri üzerine başlatılmıştı.

ABD 2016 yılında tahmini olarak İtalya’dan 12.2 milyon dolar, Güney Kore’den 45.6 milyon dolar, İspanya’dan 40.7 milyon dolar, Türkiye’den 41.4 milyon dolar ve İngiltere’den 20.5 milyon dolar tutarında tel çelik ithal etti.

Bu karar Türkiye’de Habaş Sınai ve Tıbbi Gaz İstihsal Endüstrisi ve İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi şirketlerini etkileyecek.