728 x 90

Torba Tasarıda Yer Alan 9 Madde Daha Kabul Edildi.

  • In Kategori
  • KASIM 12, 2018
  • Kaynak :
  • 1189 Okunma
Torba Tasarıda Yer Alan 9 Madde Daha Kabul Edildi. Kategori

Emlak sektörünü yakından ilgilendiren son derece önemli düzenlemeler geldi.

Emlak sektörünü yakından ilgilendiren son derece önemli düzenlemeleri içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Mecliste görüşülmeye devam ediliyor. Genel Kurul’da yapılan görüşmeler kapsamında tasarının birinci maddesinde değişiklikler yapıldı ve emlak sektörünü de yakından ilgilendiren bir dizi yenilik hayata geçirilmiş oldu.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teşvik Edilecek

Binaların kendi enerjilerini üretmelerini teşvik etmek amacı ile bir dizi uygulama hayata geçirilecek. Buna göre binaların çatı ve cephelerine güneş panelleri yerleştirilmesi teşvik edilecek. Elde edilen elektrik enerjisinin fazlası elektrik dağıtım şirketlerine satılacak ve bu satıştan elde edilen gelir vergiden muaf tutulacak. Bu gelire ait defter tutma, belge düzenleme ya da beyanname verme zorunlulukları da uygulanmayacak.

Kadınların Çalışmaları Teşvik Edilecek

Okul öncesi çağında bulunan çocuklar için işverenler tarafından ödenen kreş ve gündüz bakımevi ücreti içinde bir düzenleme yapıldı ve ücret vergi kapsamı dışına alındı. Bu sayede kadınların iş hayatında yer almaları için uygulanan teşviklere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bunlara ek olarak Maliye Bakanlığı bünyesinde yer alan tahsil dairelerince haczi gerçekleştirilen malların üzerinde bulunan hacizler “Hacizli malın ilgili kanunda sayılan mallardan olması. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının, ilk sırada haciz tatbik eden tahsil dairesine ödenmesi. Hacizli mala ilişkin takip masraflarının ayrıca ödenmesi. Hacze karşı dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi.” Şartlarının yerine getirilmesi durumunda kaldırılacak.