728 x 90

Türkiye Yapı Sektörünün Hedefleri Büyüyor...

  • In Kategori
  • KASIM 5, 2018
  • Kaynak :
  • 1162 Okunma
Türkiye Yapı Sektörünün Hedefleri Büyüyor... Kategori

Türkiye inşaat sektörü için büyük bir potansiyele sahip.

Son yıllarda, Türkiye inşaat sektörü; müteahhitleri, inşaat malzemeleri, mühendisleri, teknik elemanları ve ustaları ile içinde bulunduğu coğrafyanın imarında ve modern yapılara ulaşmasında çok önemli roller üstleniyor.

İnşaat yatırımı ve harcamaları bakımından dünyanın en hızlı büyüme oranlarından birine sahip olan Hindistan, mevcut pazarlar arasında yer alıyor. Hindistan, konum olarak Türkiye’ye uzak olmasına rağmen, Türk müteahhitler burada birçok önemli projeyi üstlenerek başarıyla tamamladı. Hindistan’da inşaat sektörünün 2019 yılına kadar yaklaşık yüzde 9 büyümesini bekleniyor. Dünyada toplam 115 ülkede çeşitli projeler üstlenen Türk müteahhitlik firmaları için Hindistan, Türkiye inşaat sektörü için büyük bir potansiyele sahip. 2000 yılından bu yana Türk firmalarının, Hindistan’da toplam 1.1 milyar dolarlık çeşitli altyapı ve ulaşım projelerine imza atılıyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ise ülkede toplam 454 milyar dolarlık altyapı geliştirme projelerinin planlanıyor. Hindistan’da artan nüfus ve şehirlere göç nedeniyle yeni akıllı şehirlerin oluşturulmasının planlanıyor, bu da inşaat sektörü için büyük fırsatlar sunuyor.

Türkiye inşaat malzemesi sektörü, kalitesiyle kendini dünyaya ispatlamış durumda. 100’ün üzerinde ülkeye malzeme satılıyor ve kalite olarak birçok üründe Avrupa ile rekabet edebilir durumda. Katma değeri yüksek ürünler üretiliyor; ancak hedef bunu daha da yukarılara taşımak. Yapı sektörünün son yıllarda yaşadığı iç ve dış pazara yönelik olasılıkları gündeme taşımak ve geleceğe yönelik sorunları aşmasına öncülük etmek üzere YEM Fuarcılık ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle “Yapı Sektöründe Yeni Açılımlar İçin Fırsatlar” paneli düzenlendi. Panelde; sektörün dünü, bugünü ve geleceği profesyoneller tarafından masaya yatırıldı.