728 x 90

Konut Yatırımında En Çok Kazandıran Şehirler Hangisi Oldu?

  • In Kategori
  • KASIM 8, 2018
  • Kaynak :
  • 1357 Okunma
Konut Yatırımında En Çok Kazandıran Şehirler Hangisi Oldu? Kategori

Konut fiyatları dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.

Konut fiyatları dalgalı bir seyir izlemeye devam ederken bazı illerde konut yatırımı oldukça yüksek getiri sağladı. Son 5 yıllık süreç dikkate alındığında konut fiyatlarının en çok değerlendiği ilimiz Yalova olurken konut fiyatlarının en düşük artışı gerçekleştirdiği ilimiz ise Mardin oldu.


Konut Yatırımında En Çok Kazandıran İl Yalova Oldu

Konut fiyatlarında yaşanan artış oranları dikkate alındığında konut yatırımcılarının yüzünü en çok güldüren ilimiz Yalova oldu. Son 5 yıllık süreçte yaşanan konut fiyatları dikkate alındığında birinciliği Yalova alırken ikinci ilimiz İstanbul, üçüncü ilimiz ise Çanakkale oldu. Yalova’da konut sektörü üzerinde yaşanan bu hızlı artışın bir numaralı nedeni olarak ise Osman Gazi Köprüsü yatırımı olarak gösterildi.

Osman Gazi köprü projesinin açıklanması ile bölgede yer alan gayrimenkul fiyatları büyük bir hızla yükselişe geçti. Yalova’da 2012 yılında ortalama konut metrekare fiyatları 41 lira olarak açıklanırken 2017 yılında metrekare fiyatları yüzde 123 oranında yükselerek 2 bin 317 liraya yükseldi. İstanbul’da konut fiyatları 5 yıllık süreçte yüzde 113 seviyesinde artış göstererek konut fiyatlarının en çok değerlendiği ikinci ilimiz olurken Çanakkale ise aynı sürede yine aynı yüzdeye sahip olan Çanakkale kendisine yer buldu. Bu ilimizi Ordu, İzmir, Burdur, Sakarya, Muğla, Sinop ve Kocaeli illeri izledi.

En Az Değer Kazanan İlimiz Mardin Oldu

Konut fiyatlarının en az değerlendiği ilimiz Mardin olurken bu ilimizi Şanlıurfa, Erzincan, Kilis, Gaziantep, Kütahya, Amasya, Nevşehir, Bilecik ve Sivas yer aldı.