728 x 90

İnşaat Projelerinde Nasıl Başarılı Teklif Verilir?

  • In Kategori
  • KASIM 3, 2020
  • Kaynak :
  • 1266 Okunma
İnşaat Projelerinde Nasıl Başarılı Teklif Verilir? Kategori

Bunu kaçırmak iş yerinizin tekliften çıkarılmasına sebep olur.

Aşağıdaki ipuçları, birçok müteahhit için projelerini teklif ederken olumlu sonuçlar vermektedir. Bu ipuçları projeyi alma fırsatınızı artıracağından lütfen bunları dikkatle izleyin. Teklifinizde doğru bileşenler yoksa veya kötü hedeflenmişse, diğer yüklenicilerle adil bir şekilde teklif vermeden rekabetten çıkarılırsınız. Devlet projeleri için teklif verirken bu teklif hatalarından kaçının.

Teklif Dili İpuçları

Unutmayın, basit olmanız size fayda sağlayacaktır, sözleşme ve teklif kapıları sizin için açık olacaktır. Basit tutun, dili karıştırmaktan kaçının ve doğrudan doğruya fikirleri değil gerçekleri sunun. Kullandığınız ifadeler, birinin teklifinizi okumaya devam etmesi veya bir kenara bırakması için anahtar olacaktır. Uzun cümleler ve paragraflar kullanmayın, dikkat dağıtıcıdır ve muhtemelen okuyucu fikrinizle olan tüm bağlantıyı kaybedecektir.

Teklif Kaynakları

Bazen, tamamlayamayacağınız veya bunu yapacak mevcut personele sahip olmadığınız bir şey için teklif vereceksiniz. Geçmiş projeleri veya geçmiş deneyimleri kullanarak karşı tarafı, bunu yapmak için gerekli becerilere sahip olduğunuza ikna edin. Daha sonra yeni projeye kaynak toplamaya odaklanacaksınız.

Birimlerin Doğru Olduğundan Emin Olun

En yaygın hata. Yapmanızı istedikleri birimler için sizden istediklerini teklif etmelisiniz. Bazen lineer ayaklar için bir teklif fiyatı göndermenizi isterler. Fakat, geçmiş deneyiminiz lineer metreye göre teklif vermenize izin verir. Ayak isterse sayaç kullanmayın. Basit bir hata gibi görünebilir, ancak size pahalıya olabilir ve sözleşme yetkilisi dikkatli olmadığınızı düşünebilir.

Teklifleri Doğru Hazırlayın

Hayal edin, teklifiniz bir karmaşaysa, bir projede sizden ne bekleyebilirler? Her bir kağıdı sadece önden değil arkadan da kontrol edin, kağıtlarınız düzgün ve temiz olmalı ve sayfaları numaralandırmayı ve her şeyi ciltlemeyi unutmayın. Her kağıdın belirli bir amacı olduğunu unutmayın.

Becerilerinizi Gösterin

İşletmenizle ilgili belirsiz veya genel fikirler sunmak yerine, belirli gereksinim taleplerini yanıtlayarak teklifi hazırlayın. Sorunun nasıl çözüleceği, ne yapacağınız ve nasıl yapacağınız konusunda özel fikirler sunun. Diğer rakiplerden nasıl ayrılıyorsunuz? Neyi tamamlayabilir ya da diğerlerinden farklı yapabilirsiniz? Sizden ne gibi faydalar görebilirler? Bunları açıkça belirtin.

Zamanı Her Zaman Takip Edin

Zaman çok önemli, değil mi? Her teklifin karşılamanız gereken bir son tarihi vardır. Bunu kaçırmak iş yerinizin tekliften çıkarılmasına sebep olur. Teklifinizi göndermek için son ana kadar beklemeyin, yaşanabilecek aksilikleri düşünüp erken davranın.